4:e advent 2009-12-20



4:e advent idag och dagens datum visar den 20:e december.
Vaknade imorse och då snöade det men nu har snöandet avtagit lite. Nu får man bara hoppas på att snön ligger kvar över julen. En vit jul var längesen man upplevde.

Denna vacka har varit så "tung". Har varit helt själv på jobbet.
Fredagen bestod av två tillträden som jag skulle hålla i helt själv och det var lite nervöst, dock var det ju inte mina kunder eftersom jag ännu inte avslutat något eget, var mina kollegors kunder som jag fick hjälpa.
Allt gick som tur var bra. Resten av dagen bestod av budgivning och sedan till att försöka få ihop allt till ett avslut. Säljare var inte nöjd med slutpriset och vi bestämde för att avvakta till månadg, ville tänka på saken och ev. fortsätta i januari. Tanken var att jag skulle gå från jobbet vid kl 15. Men de hann jag inte, fick ringa min mamma och be henne hämta L istället, vilket redan var bestämt att hon skulle hämta ifall det skulle komma något viktigt på jobbet som t ex kontraktskrivningen.

När klockan var ca 15:45 skulle jag precis börja packa ihop och då ringer säljaren och meddelar att han "tar" högsta budet, då är det bara att försöka få ihop en tid för kontraktskrivning för alla parter, meddela min ansvariga kollega i Thailand som jag haft sms och mailkontakt med. Sedan ringa grannkontoret för lite hjälp med att upprätta avtalet så inget blir fel, är ju första gången jag skriver ett alldeles själv.

Kl 19:00 stängde jag igen kontoret och det blev kontraktskrivning på lördagen kl 14:00, så sdet blev en dag på jobbet på lördagen också. Var nervös att jag skulle missat något men allt gick bra. Det var den veckan. Men det har varit kul iaf att man presterat något bra och man har lärt sig mycket.

Nu ska jag invänta en blocketköpare som förhoppningsvis kommer och köper en oanvänd Canada Gose Chilliwack Parka som jag köpte på utförsäljning i november. Den korta modellen är också fin men känne mig inte riktigt bekväm i den, trivs bättre med den längre. Så nu hoppas jag på att få den såld och få igen pengarna

sedan efter lunch ska jag klä mig varmt och bege mig ut i snön och åka pulka med L och hans kompis plus mamma.




Nej se det snöar, nej se det snöar...


                    
Hyacint och Luciapar från Sia som åkte fram i söndags. Luciaparet fick jag i present  från min farmor & farfar på Annadagen - 90 och sen dess har de hängt med varje jul. 

Så var det dags för lite snö, mysigt, mysigt, inte fel så här i juletider. Får se om den stannar kvar till jul, det vore inte fel med en vit jul som när man var liten.

Denna vecka är det fullt upp för mig på jobbet, mina kollegor är på semester på varmare breddgrader så jag håller ställningen på kontoret helt själv:)..
Har inte haft en lugn stund, massa affärer och annat som ska avslutas innan jul son jag fått ansvaret att slutföra.
Har haft huvudvärk hela dagen men det beror nog på att jag sover för lite, ikväll måste det bli läggdags tidigt.

Imorgon kommer min älskade lilla son till mig efter fem dagar hos sin pappa. Jag längtar verkligen efter honom trots att han var med mig under lördagen. 

Han hade tydligen hamnat i bråk med någon kompis på dagis, hade tydligen fått ett rejält stort märkekinden.. Blev inte glad när jag hörde det, men det är sånt man får räkna med. Blir mest irriterad på personalen som tyvärr har lite för dålig koll på barnen. Det har varit rätt struligt på L.s dagis sen han började där förra hösten, då knappt 14 månader gammal. Mycket personalbyte, byte av grupper, omflyttning av lokaler mm. 
Nu har han bytt grupp och jag har faktiskt varit nöjd och hoppas att jag kan fortsätta att vara det.  

Nu ska jag springa ner i förrådet för att hämta upp lite julsaker, fina tomtar som jag fått av min farmor och farfar sen jag var liten. Egentligen är jag inte så mycket för att julpynta med massa tomtar och krims krams:) men dessa tomtar får alltid vara med på julen. 

Har faktiskt fått upp en julgran här hemma också, dock en plastgran som jag köpte förra året, dagen innan julafton för endast 50 kr istället för 300 kr och det tyckte jag det kunde vara värt.
Hade gärna haft en riktig äkta gran men det skulle aldrig funka med lilla L. Det skulla bli barr över hela lägenheten.

 



Fin eller ful?


Manchesteroverall från GANT


Lurvig & varm med en fin GANT stjärna innuti


Idag köpte jag denna manchesteroverall från GANT till L.
Köpte den inte ny utan fyndade den på en secondhand affär som säljer mest märkeskläder till barn.
Ibland kan man ganska bra fynd i denna lilla affär, helt nya plagg med lappar kvar.

När jag såg denna visste jag inte om jag tyckte den var fin eller ful?, tyckte mest den var lite rolig och annorlunda, sen gillar jag även GANT.  Det är t o m en stjärna innuti:), kanske var det de som var avgörande för köp (hi hi), är ju en stjärnälskare.

L fick i alla fall prova overallen och han verkade gilla den, såg ut som en lite nallebjörn. Får se om den kommer att användas. Är ju inte en overall man är ute och leker i. Det kommer nog få bli en"åka å handla" overall istället.
Än så länge används de fodrade galonkläderna på dagis och de har verkligen varit superbra. Reima TEC overallen väntar fortfarande på att det ska bli snö...

Tycker i alla fall att det är kul med lite annorlunda roliga kläder ibland, har faktiskt inte sett många barn i en manchesteroverall..

Första helgen i årets sista månad!




Adventsljusstake med vita blockljus, svart fat och små trähjärtan som jag skrivit siffror på - allt från IKEA.



var denna första helg i årets sista månad snart avklarad.

Igår var jag bara iväg och handlade lite mat och sedan hemma och förberedde inför tidig middagsbjudning.
Hade en ev mina gamla bästa vänner plus sambo och barn på middag.
Det blev en barnvänlig middag med hemlagad lasagne.
Det är så sällan man ses trots att vi inte bor så långt ifrån varandra men det blir ju oftast så när man jobbar i veckorna. Så därför är det alltid lika trevligt att ses.
Deras son är knappt en månad äldre än min son så de lekte och hade skoj och hela lägenheten såg ut som ett dagis:) med alla leksaker.

Idag tog jag och L en tur till IKEA, var där ca en halvtimme efter öppning och det mer eller mindre kryllade av folk där. Jag fick i alla fall med mig de vita blockljusen hem till min adventsljusstake, så nu har jag äntligen kunnat tända två ljus - det första en vecka för sent:).

Imorgon är det ny arbetsvecka igen och jag ska förbereda nu inför den, tvättmaskinen går för fullt och strykbrädan står laddad med massa strykning som jag nu ska ta tag i.

Välkommen december

 

var vi inne i årets sista månad december, julmånaden. Får hoppas att det blir lite snö snart, känns som att det kanske kan bli av, det är kallt ute nu och har varit en riktig kylig dag.

Idag har jag äntligen fått det omtalade vaccinet för den sk svininfluensan. Har försökt att vaccinera mig i snart en månad men det finns ju aldrig något vaccin. Men som tur är har jag en snäll kompis som är sjuksköterska inne på SÖS så jag fick komma dit till henne idag och hon fick sticka mig i armen. Jag är riktigt rädd för sprutor och har mer eller mindre sjukhusskräck. Men det gick som tur var bra. Sticket gjorde rätt ont och sved lite och armen har jag fortfarande ont i, kan knappt lyfta armen men det var jag inställd på, att få ont i armen, har hört att de flesta får det. Nu väntar bara att se om jag råkar ut för feber också. Hoppas inte. Får hoppas att jag vaknar "frisk" imorgon.

RSS 2.0